Meistä

Muinasmööbelin tarina

OÜ Muinasmööbelin perustivat Merike ja Urmas Erkmaa vuonna 2009 etelävirolaisessa Tarton kaupungissa.

Idea omaleimaisten huonekalujen valmistamisesta kypsyi perheyrityksen perustajan Merike Erkmaan päässä yli kymmenen vuotta. Miten voi luoda käytännölliselle kalusteelle tunneperäistä lisäarvoa? Oli selvää, että kalusteen täytyi olla puinen, koska puu on lämmin ja aito materiaali, mahdollisimman vähän koneilla työstetty (mieluiten kokonaan käsityönä) ja ajan muotoilema tai pikemminkin ajan ja ihmisen muotoilema.

MeistKehittyi filosofia esineistä, joilla on sielu, ja sen innoittamana syntyy nyt huonekaluja, jotka on valmistettu käsin kierrätyspuusta (purettujen hirsirakennusten hirsistä). Pintakäsittely suoritetaan luonnonmukaisilla pintakäsittelyaineilla (esimerkiksi pellavaöljystä tai mehiläisvahasta valmistetuilla pintakäsittelyaineilla). Huonekalujen ulkonäkö on hieman karkea, vanhanaikainen ja talonpoikainen, ja ne tuovat sisustukseen runsaasti puuta. Siitä syystä Muinasmööbelin huonekalut sopivat parhaiten maaseudulla sijaitsevaan kotiin tai kesäasuntoon (hirsitaloon).

”Tavoitteenamme on valmistaa esineitä, joilla on sielu, ihmisille, jotka pitävät huolta itsestään ja luonnosta ja haluavat ilmaista sisustuksen kautta persoonallisuuttaan.

Mikä on Muinasmööbelin salaisuus? Se on intohimo saavuttaa itsensä toteuttamisen kautta sielunrauha.”

Pyydä tarjous!